Antiek, Retro, Curiosa, Vintage

uncle-b the place to b

Stoere retro en vintage tassen

Een tas, vintage of toch retro?

Het verschil tussen retro en vintage is voor veel mensen moeilijk te begrijpen, maar eigenlijk is het heel simpel. Een item dat daadwerkelijk uit de jaren 1920 tot eind jaren 70 komt is vintage, een item van daarvoor is antiek en daarna eigenlijk gewoon tweedehands, maar onofficieel gaat veel 80s en 90s mode ook al door voor vintage. Is een item op een van deze periodes gebaseerd maar nu geproduceerd? Dan is het retro. De termen kunnen gebruikt worden voor kleding, meubels, interieur- en modeaccessoires.

Kostbaar

Vintage kan heel kostbaar zijn, mits het van een van de grote ontwerpers komt. Een Chanel 2.55 (vernoemd naar de maand en jaar waarin de allereerste versie uit kwam) uit 2017 (technisch gezien retro) kost je nieuw nog maar een fractie van wat een versie uit 1955 kost. Ook de tassen van Hermes zijn vintage veel meer waard dan nieuw. Gelukkig zijn er ook genoeg meer budgetvriendelijke opties om een mooie, kwalitatief goede vintage tas te bemachtigen. Rommelmarkten, je oma’s kast, tweedehandswinkels of speciale vintage winkels zijn de perfecte plek om te zoeken naar mooie exemplaren.

Stijlen

Zowel vintage als retro moet je goed weten welke stijl je wil (uitstralen) voordat je daadwerkelijk op zoek gaat naar de tas van je dromen. Een tas uit het begin van de vorige eeuw is vaak klein, een enveloppetas (dit zijn tassen zonder hengsel). In de jaren 70 waren buideltassen en tassen met etnisch uiterlijk erg populair. Een typische jaren 60 look is iets wat meer futuristisch.

Kwaliteit

Let bij het kopen op kwaliteit, conditie en materialen. Deze factoren hebben veel invloed op de waarde van een vintage item, maar je wil natuurlijk ook niet met een oud vod lopen. Vintage spullen zijn vooral leuk als het ook mooie producten zijn.

Be Sociable, Share!
posted by Uncle-B in Algemeen and have No Comments

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment